Receptek

Milánói karfiol

Hozzávalók 1 főre
cukorbetegség esetén:

  • 10 dkg karfiol
  • 0,3 dl tejföl (12%)
  • 0,5 dkg margarin light
  • 1 dkg óvári sovány sajt
  • 1/3 db tojás
  • 0,3 dkg zsemlemorzsa
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint fekete bors, őrölt

Hozzávalók 1 főre
szív- és érrendszeri betegség esetén:

  • 10 dkg karfiol
  • 0,3 dl tejföl (12%)
  • 0,5 dkg margarin light
  • 1 dkg óvári sovány sajt
  • 1/3 db tojás
  • 0,3 dkg zsemlemorzsa
  • 0,01 só
  • ízlés szerint fekete bors, őrölt

Energia- és tápanyagtartalom:

  • Energia: 671,5 kJ, (159,9 kcal)
  • Fehérje: 8,1 g
  • Zsír: 10,2 g
  • Szénhidrát: 7,5 g

ELŐKÉSZÍTÉS:

A karfiolt megtisztítjuk, megmossuk, rózsáira szedjük. A tojást megmossuk és kettéválasztjuk, a tejföllel összekeverjük a sárgáját. A zsemlemorzsát megpirítjuk.

ELKÉSZÍTÉS:

A megtisztított karfiolokat enyhén sós vízben megfőzzük, majd lecsöpögtetjük. Egy tűzálló tálat margarinnal kikenünk, a karfiolokat ráhelyezzük és leöntjük a tojássárgájával elkevert tejföllel, őrölt borsot szórunk rá. A pirított morzsával megszórjuk és 10 percre meleg sütőbe tesszük.

TÁLALÁS:

A sütőből kivéve reszelt sajttal meghintjük és azonnal forrón tálaljuk.