Receptek

Málnakrém

Hozzávalók 1 főre
cukorbetegség, illetve szív- és érrendszeri betegség esetén:

  • 1 dl tej 1,5 %
  • 5 dkg málna
  • 1/3 db tojás
  • 5 dkg pudingpor, vanília ízű
  • ízlés szerint édesítőszer

Energia- és tápanyagtartalom:

  • Energia: 483 kJ (115 kcal)
  • Fehérje: 5,9 g
  • Zsír: 5 g
  • Szénhidrát: 11,7 g

ELŐKÉSZÍTÉS:

A tojást megmossuk és szétválasztjuk a sárgáját és a fehérjét. A málnát kiolvasztjuk (ha fagyasztott) vagy alaposan megmossuk (ha friss).

ELKÉSZÍTÉS:

A pudingport kevés hideg tejjel, az édesítőszerrel és a tojássárgájával elkeverve 15 percig állni hagyjuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük. Közben a tejet felforraljuk és a pudingporos masszát sugárban, lassan, állandó keverés mellett a tejhez öntjük, takaréklángon besűrítjük. A tűzről levéve a tojáshabot belekeverjük. Egy mély tálba tesszük a málna kétharmadát, a krémet ráöntjük és a tetejét a maradék málna szemekkel díszítjük.

TÁLALÁS:

Önálló édességként fogyasztjuk.