Receptek

Lelki laska

Hozzávalók 1 főre
cukorbetegség esetén:

  • 3,5 dkg sárgarépa
  • 3,5 dkg petrezselyemgyökér
  • 2 dkg zeller
  • 0,5 dl tejföl 12 %
  • 7 dkg teljes kiőrlésű tészta
  • 6 dkg sertés comb
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint majoránna
  • 0,5 dl olaj

Hozzávalók 1 főre
szív- és érrendszeri betegség esetén:

  • 3,5 dkg sárgarépa
  • 3,5 dkg petrezselyemgyökér
  • 2 dkg zeller
  • 0,5 dl tejföl 12 %
  • 7 dkg teljes kiőrlésű tészta
  • 6 dkg sertés comb
  • ízlés szerint majoránna
  • 0,5 dl olaj

Energia- és tápanyagtartalom:

  • Energia: 2197,7 kJ (525,7 kcal)
  • Fehérje: 23,6 g
  • Zsír: 22,2 g
  • Szénhidrát: 56,8 g

ELŐKÉSZÍTÉS:

A sárgarépát, a petrezselyemgyökeret és a zellert megtisztítjuk, majd apró kockákra összevágjuk. A húst megmossuk, és ledaráljuk.

ELKÉSZÍTÉS:

Kevés zsiradékon a zöldségféléket megpároljuk, hozzáöntjük a ledarált húst, sóval, majoránnával ízesítjük és puhára pároljuk. A teljes kiőrlésű tésztát sós vízben kifőzzük. Hozzáöntjük a zöldséges húshoz, hozzáadjuk a tejföl felét, összekeverjük, majd zsiradékkal kikent tepsibe öntjük, tetejét elsimítjuk, és sütőben pirosra sütjük.

TÁLALÁS:

Kockára vágjuk és tejföllel meglocsoljuk.