Receptek

Lecsós zöldbab

Hozzávalók 1 főre
cukorbetegség esetén:

  • 15 dkg zöldbab
  • 3 dkg zöldpaprika
  • 2 dkg paradicsom
  • 10 dkg virsli
  • 2 dkg vöröshagyma
  • 0,6 dkg olaj
  • ízlés szerint só

Hozzávalók 1 főre
szív- és érrendszeri betegség esetén:

  • 15 dkg zöldbab
  • 3 dkg zöldpaprika
  • 2 dkg paradicsom
  • 10 dkg virsli
  • 2 dkg vöröshagyma
  • 0,6 dkg olaj
  • 0,01 dkg szerint só

Energia- és tápanyagtartalom:

  • Energia: 1475 kJ (351,1 kcal)
  • Fehérje: 16,24 g
  • Zsír: 26,49 g
  • Szénhidrát: 9,6 g

ELŐKÉSZÍTÉS:

A zöldbabot (ha fagyasztott kiolvasztjuk), zöldpaprikát, paradicsomot, vöröshagymát megtisztítjuk, megmossuk, feldaraboljuk. A virslit felkarikázzuk.

ELKÉSZÍTÉS:

A vöröshagymát a felmelegített olajon átfuttatjuk, fedő alatt puhára pároljuk. Ezután hozzáadjuk a zöldbabot és pároljuk. Amikor félpuha, beletesszük a paradicsomot és a zöldpaprikát, megsózzuk. A felkarikázott virslit is beletesszük, és néhány percig együtt főzzük.

TÁLALÁS:

Önálló ételként is fogyaszthatjuk, de petrezselymes burgonyával is tálalhatjuk.