Receptek

Krémsajtos tészta zöldségekkel

Hozzávalók 1 főre
cukorbetegség esetén:

  • 2 dkg sárgarépa
  • 1 dkg kukorica morzsolt
  • 1 dkg zöldborsó
  • 0,5 dkg krémsajt light
  • 7 dkg teljes kiőrlésű tészta
  • 0,3 dl olaj
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint bors
  • 1 dkg vöröshagyma
  • ízlés szerint fokhagyma
  • ízlés szerint petrezselyem
  • ízlés szerint parmezán sajt

Hozzávalók 1 főre
szív- és érrendszeri betegség esetén:

  • 2 dkg sárgarépa
  • 1 dkg kukorica morzsolt
  • 1 dkg zöldborsó
  • 0,5 dkg krémsajt light
  • 7 dkg teljes kiőrlésű tészta
  • 0,3 dl olaj
  • ízlés szerint bors
  • 1 dkg vöröshagyma
  • ízlés szerint fokhagyma
  • ízlés szerint petrezselyem
  • ízlés szerint parmezán sajt

Energia- és tápanyagtartalom:

  • Energia: 1758,7 kJ (420,7 kcal)
  • Fehérje: 18,7 g
  • Zsír: 11,4 g
  • Szénhidrát: 60 g

ELŐKÉSZÍTÉS:

A kukoricát lemorzsoljuk. A sárgarépát, zöldborsót megtisztítjuk, és apró kockákra vágjuk és blansírozzuk. A vöröshagymát megtisztítjuk és finomra vágjuk. A petrezselymet megmossuk, és apróra vágjuk.

ELKÉSZÍTÉS:

A teljes kiőrlésű tésztát sós vízben kifőzzük, leszűrjük. A zsiradékon a vöröshagymát, fokhagymát világosra pirítjuk, hozzáadjuk a krémsajtot és a zöldségeket, sóval, borssal, petrezselyemmel ízesítjük, ezután sűrű szósszá forraljuk.

TÁLALÁS:

Előmelegített tányérra tesszük a kifőtt tésztát, a szósszal meglocsolva, parmezán sajttal megszórva forrón tálaljuk.