Receptek

Krémsajt zellerrel, mandulával

Hozzávalók 1 főre
cukorbetegség esetén:

  • 2 dkg krémsajt
  • 2 dkg kefir
  • 1 dkg zellergumó
  • 0,2 dkg mandula
  • ízlés szerint zellerlevél
  • ízlés szerint szerecsendió

Hozzávalók 1 főre
szív- és érrendszeri betegség esetén:

  • 2 dkg krémsajt
  • 2 dkg kefir
  • 1 dkg zellergumó
  • 0,2 dkg mandula
  • ízlés szerint zellerlevél

Energia- és tápanyagtartalom:

  • Energia: 465 kJ (111 kcal)
  • Fehérje: 6,9 g
  • Zsír: 8,6 g
  • Szénhidrát: 1,5 g

ELŐKÉSZÍTÉS:

A zellert megmossuk, megtisztítjuk, és finom reszelőn lereszeljük. A mandulát ledaráljuk. A zeller zöldet megmossuk, apróra vágjuk.

ELKÉSZÍTÉS:

A krémsajtot, a kefirt, a lereszelt zellert, a darált mandulát, az apróra vágott zeller zöldet és a szerecsendiót jól kikeverjük.

TÁLALÁS:

Jól lehűtve szendvicskrém formájában fogyasztjuk.