Receptek

Krémmártás

Hozzávalók 1 főre
cukorbetegség, illetve szív- és érrendszeri betegség esetén:

  • 6 dkg sárgarépa
  • 4 dkg gyökér
  • 2 dkg csiperke gomba
  • 0,6 dkg graham liszt
  • 1 dl tejföl
  • ízlés szerint mustár
  • 2 dkg vöröshagyma
  • 0,3 dl olaj
  • 0,3 dl bor (fehér)
  • ízlés szerint édesítőszer
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint babérlevél
  • ízlés szerint bors
  • ízlés szerint citrom

Energia- és tápanyagtartalom:

  • Energia: 549,45 kJ (131,45 kcal)
  • Fehérje: 3,8 g
  • Zsír: 6,1 g
  • Szénhidrát: 13,7 g

ELŐKÉSZÍTÉS:

A zöldségféléket, csiperke gombát, megmossuk, felszeleteljük. vöröshagymát megtisztítjuk és apróra vágjuk.

A vöröshagymát a felmelegített olajon átfuttatjuk, beletesszük a vegyes zöldséget, gombát, a babérlevelet, borsot és fedő alatt puhára pároljuk. Ekkor megsózzuk, meghintjük liszttel, felengedjük, belecsavarjuk a citromot, hozzáadjuk a bort, édesítőszert. Jól elkeverjük és addig főzzük, amíg a zöldség teljesen megpuhul. Ezután hozzáadjuk a tejfelt és még egyszer felforraljuk, majd szőrszitán áttörjük, simára keverjük.

TÁLALÁS:

Egyben sültek, párolt, főtt húsételek mellé tálalhatjuk.