Receptek

Húsos kölesfasírt

Hozzávalók 1 főre
cukorbetegség, illetve szív- és érrendszeri betegség esetén:

  • 8 dkg sertéscomb
  • 0,1 dkg vöröshagyma
  • ízlés szerint fokhagyma
  • 3 dkg köles
  • 0,5 db tojás
  • 0,5 dl tej 1,5 %
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint bors fekete
  • ízlés szerint petrezselyem
  • ízlés szerint oregano
  • ízlés szerint szerecsendió
  • 0,1 dkg zsemlemorzsa
  • 0,2 dkg olaj
  • 0,3 dl marhahúsleves

Energia- és tápanyagtartalom:

  • Energia: 1396,2 kJ (334 kcal)
  • Fehérje: 23,54 g
  • Zsír: 10,7 g
  • Szénhidrát: 35,4 g

ELŐKÉSZÍTÉS:

A sertéshúst megtisztítjuk, megmossuk, csíkokra vágjuk és közvetlenül a felhasználás előtt apróra daráljuk. A vöröshagymát, petrezselymet és a fokhagymát tisztítás után apróra vágjuk. A tojásokat megmossuk, fertőtlenítjük. A tojásokat egyesével felütjük és a vagdalt készítéshez nyersen használjuk fel. A tejet a marhahúslevessel feltesszük, és amikor forr, a kölest beleöntjük, 6-8 percig főzzük, a tűzről lehúzva hagyjuk párolódni, míg a folyadékot felszívja.

ELKÉSZÍTÉS:

A darált sertéshúst összekeverjük a tojással, fokhagymával, petrezselyemmel, borssal, oreganóval, szerecsendióval, sóval. Olajban átfuttatott vöröshagymával ízesítjük. A kölest is hozzákeverjük a húshoz. Ezután a masszából gombócokat formázunk és zsemlemorzsába forgatjuk. Forró olajban kisütjük.

TÁLALÁS:

Sűrített és sűrítés nélküli főzelékkel, mártásokkal, burgonyapürével, salátafélékkel fogyaszthatjuk.