Receptek

Kelbimbósaláta

Hozzávalók 1 főre
cukorbetegség esetén:

  • 8 dkg kelbimbó
  • 2 dkg póréhagyma
  • 3 dkg natúr joghurt
  • ízlés szerint citrom
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint petrezselyem
  • ízlés szerint szerecsendió

Hozzávalók 1 főre
szív- és érrendszeri betegség esetén:

  • 8 dkg kelbimbó
  • 2 dkg póréhagyma
  • 3 dkg natúr joghurt
  • ízlés szerint citrom
  • ízlés szerint petrezselyem
  • ízlés szerint szerecsendió

Energia- és tápanyagtartalom:

  • Energia: 280 kJ (67 kcal)
  • Fehérje: 5,1 g
  • Zsír: 1,5 g
  • Szénhidrát: 8,3 g

ELŐKÉSZÍTÉS:

A kelbimbót megtisztítjuk és megmossuk, gőzben megpároljuk. A póréhagymát megtisztítjuk, és vékony karikákra vágjuk.

ELKÉSZÍTÉS:

A kelbimbót és a póréhagymát a citromlével, sóval, joghurttal összekeverjük. Egy-két órán keresztül hűtőszekrényben érleljük.

TÁLALÁS:

Önálló ételként vagy szelet húsokhoz köretként tálaljuk.