Receptek

Karfiol leves

Hozzávalók:

  • 60 dkg karfiol
  • 10 dkg sárgarépa
  • 10 dkg petrezselyemgyökér
  • 1 dl tejföl (12%-os)
  • 4 dkg levelestészta (durum)
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 csomag petrezselyemzöld

Energia- és tápanyagtartalom:

  • Energiatartalom: 140 kcal
  • Szénhidrát: 18,3 g
  • Ebből cukor: 1 g
  • Zsír: 6,2 g
  • Ebből telített zsír: 2,1 g
  • Koleszterin: 10 mg
  • Rost: 4,1 g

Elkészítés

A felhevített olajon átfuttatjuk a megtisztított, kockákra vágott sárgarépát és petrezselyemgyökeret, meghintjük finomra vágott petrezselyemzölddel, kevés vizet aláöntve pároljuk. Ha félig megpuhult, hozzáadjuk a rózsáira szedett karfiolt, kb. 1 liter vízzel felengedjük, ízesítjük sóval, és puhára főzzük. Tejföllel behabarjuk, farfalline vagy kiskagyló tésztát főzünk bele. Frissen vágott petrezselyemzölddel meghintve tálaljuk.