Receptek

Kapros cukkini saláta

Hozzávalók 1 főre
cukorbetegség, illetve szív- és érrendszeri betegség esetén:

  • 15 dkg cukkini
  • 0,8 dl natúr joghurt
  • 1 csomó kapor
  • ízlés szerint fehérborecet
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint fokhagyma
  • ízlés szerint fehér bors
  • ízlés szerint vöröshagyma
  • ízlés szerint saláta levelek

Energia- és tápanyagtartalom:

  • Energia: 251,4 kJ, (60,1 kcal)
  • Fehérje: 3,05 g
  • Zsír: 0,99 g
  • Szénhidrát: 10,13 g

ELŐKÉSZÍTÉS:

A cukkinit megmossuk, vékony csíkokra vágjuk, a fokhagymát megtisztítjuk, és szétnyomjuk, a hagymát megtisztítjuk, és nagyon vékonyan felkarikázzuk; a kaprot megmossuk, szárazra itatjuk, a joghurtot összekeverjük az ecettel és a fokhagymával.

ELKÉSZÍTÉS:

A cukkinicsíkokat, a hagymakarikákat és a kaprot a mártásba keverjük, majd megsózzuk, borsozzuk. Egy tálat kibélelünk salátalevelekkel, szépen elrendezzük benne a cukkinisalátát,majd kaporral díszítve táláljuk hűtőszekrénybe tesszük.

TÁLALÁS:

Önálló ételként is fogyaszthatjuk vagy natúr húsok mellé is kínálhatjuk.