Receptek

Káposztás csirkegulyás

Hozzávalók 1 főre
cukorbetegség esetén:

  • 18 dkg csirke
  • 10 dkg fejes káposzta
  • 5 dkg burgonya
  • 1,5 dkg lecsó
  • 1,5 dkg vöröshagyma
  • 0,5 dkg olaj
  • ízlés szerint só
  • 0,01 dkg fűszerpaprika
  • ízlés szerint köménymag

Hozzávalók 1 főre
szív- és érrendszeri betegség esetén:

  • 18 dkg csirke
  • 20 dkg fejes káposzta
  • 1,5 dkg lecsó
  • 1,5 dkg vöröshagyma
  • 0,3 dkg olaj
  • ízlés szerint só
  • 0,01 dkg fűszerpaprika
  • ízlés szerint köménymag

Energia- és tápanyagtartalom:

  • Energia: 1108 kJ (265 kcal)
  • Fehérje: 29,4 g
  • Zsír: 8,4 g
  • Szénhidrát: 19 g

ELŐKÉSZÍTÉS:

A csirkét, fejes káposztát, burgonyát, vöröshagymát megtisztítjuk, megmossuk. A vöröshagymát apróra vágjuk, a fejes káposztát metéltre szeleteljük, a burgonyát felkockázzuk.

ELKÉSZÍTÉS:

A vöröshagymát a felmelegített olajon átfuttatjuk, fűszerpaprikával meghintjük és kevés vízzel elkeverve fedő alatt pároljuk. Zsírjára sütjük, és hozzáadjuk a csirkét. Enyhén megsózzuk, átpirítjuk, majd beletesszük a fejes káposztát, amit a csirkével együtt átforgatunk. Köménymaggal ízesítjük, és felengedve annyi vízzel, hogy éppen ellepje, fedő alatt pároljuk. Ha félig kész, a burgonyát, majd mielőtt teljesen megfőne, a lecsót adjuk hozzá. Az ételt összeforraljuk.

TÁLALÁS:

Egytálételként tálaljuk.