Receptek

Káposztafőzelék

Hozzávalók 1 főre
cukorbetegség esetén:

  • 20 dkg fejes káposzta
  • 5 dkg vöröshagyma
  • 3 dkg tejföl 12%
  • 1 dkg graham liszt
  • 0,5 dkg olaj
  • ízlés szerint fűszerpaprika
  • 0,5 cs kapor
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint köménymag
  • ízlés szerint borsikafű

Hozzávalók 1 főre
szív- és érrendszeri betegség esetén:

  • 20 dkg fejes káposzta
  • 5 dkg vöröshagyma
  • 3 dkg natúr joghurt
  • 1 dkg graham liszt
  • 0,5 dkg olaj
  • ízlés szerint fűszerpaprika
  • 0,5 cs kapor
  • ízlés szerint köménymag
  • ízlés szerint borsikafű

Energia- és tápanyagtartalom:

  • Energia: 641 kJ (153 kcal)
  • Fehérje: 5,7 g
  • Zsír: 5,6 g
  • Szénhidrát: 19,9 g

ELŐKÉSZÍTÉS:

A fejes káposztát, a vörös- és a fokhagymát megtisztítjuk, megmossuk, és aprítjuk.

ELKÉSZÍTÉS:

A fejes káposztát enyhén sós meleg vízben feltesszük főni. Beletesszük a félbevágott vöröshagymát, a péppé zúzott fokhagymát, köménymaggal és borsikafűvel ízesítjük. Zsemleszínű rántást készítünk, amelyet fűszerpaprikával és finomra vágott kaporral ízesítünk. Ha a káposzta megfőtt, eltávolítjuk a vöröshagymát, majd a rántással besűrítve összeforraljuk. Végül hozzáadjuk a simára elkevert tejfölt, és még egyszer átforraljuk.

TÁLALÁS:

Egyben sültekkel, vagdalttal tálalhatjuk.