Receptek

Brassói káposzta

Hozzávalók 1 főre
cukorbetegség esetén:

  • 25 dkg fejes káposzta
  • 0,3 dkg kolozsvári szalonna
  • 0,5 dl tejföl
  • 1 dkg liszt
  • 10 dkg sertés comb
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint kapor
  • ízlés szerint köménymag

Hozzávalók 1 főre
szív- és érrendszeri betegség esetén:

  • 25 dkg fejes káposzta
  • 0,5 dl tejföl
  • 1 dkg liszt
  • 10 dkg sertés comb
  • ízlés szerint kapor
  • ízlés szerint köménymag

Energia- és tápanyagtartalom:

  • Energia: 1458,7 kJ (348,9 kcal)
  • Fehérje: 28,3 g
  • Zsír: 15 g
  • Szénhidrát: 24,2 g

ELŐKÉSZÍTÉS:

A káposztát megtisztítjuk és apróra összevágjuk. A húst megmossuk és 2-3 darabra vágjuk.

ELKÉSZÍTÉS:

A húst és a káposztát a sóval, a köménymaggal és a kaporral annyi vízben tesszük, hogy jól ellepje és puhára főzzük. A szalonnát szeletekre vágjuk, bevagdossuk és megsütjük. (kakastaréj). A jól megfőzött húst a káposztából kivesszük és felszeleteljük. A káposztához hozzáadjuk a liszttel elkevert tejfölt, jól átforrósítjuk, a felszeletelt húst és sült szalonnát a tetejére téve forrón tálaljuk.