Receptek

Kakukkfüves gombamártás

Hozzávalók 4 személyre:

  • 40 dkg csiperke gomba
  • 4 evőkanál 12%-os tejföl
  • 1 nagyobb fej vöröshagyma
  • 4 evőkanál búzaliszt
  • petrezselyem zöld, kakukkfű, őrölt bors, só

1 adag energia- és tápanyagtartalma:

  • Energiatartalom: 174 kcal
  • Fehérje: 48 g
  • Zsír: 9 g
  • Szénhidrát: 14 g
  • Koleszterin: 17 mg
  • Élelmi rost: 3 g

Elkészítés

A megtisztított finomra vágott vöröshagymát a felolvasztott margarinon átfuttatjuk, hozzátesszük a megmosott, megtisztított, vékony szeletekre vágott gombát és a friss petrezselyem zöldjének felét. Hirtelen átpirítjuk és ízesítjük kakukkfűvel, őrölt borssal és kevés sóval. Saját levében fedővel lefedve majdnem puhára pároljuk. Ezután kb. 3 dl vízzel felöntjük, felforraljuk és végül a tejföllel simára kevert liszttel behabarjuk. Még egyszer kiforraljuk és végül a maradék petrezselyem másik felét is hozzáadva tálaljuk.