Receptek

Heringes almasaláta

Hozzávalók 4 db elkészítéséhez:

  • pácolt hering - 200 g
  • friss fejes saláta - 100 g
  • 12 %-os tejföl - 100 ml
  • friss zeller - 100 g
  • mustár - 10 g
  • finomított cukor - 16 g
  • cukrozatlan, friss citromlé - 4 g
  • ecetes uborka - 4 kisebb darab
  • friss alma - 400 g
  • édes fűszerpaprika - 1,6 g
  • napraforgóolaj - 1 csapott evőkanál
  • friss vöröshagyma - 1 kisebb darab

1 adag energia- és tápanyagtartalma:

  • Energiatartalom: 211,7 kcal, 884,8 kJ
  • Fehérje: 8 g
  • Zsír: 11,5 g
  • Szénhidrát: 18,5 g

Elkészítés

A heringet a gerincétől megszabadítjuk, és a húsát vékony szeletekre vágjuk. A citromlevet a mustárral, a pirospaprikával, csipetnyi porcukorral, a reszelt vöröshagymával simára keverjük, a tejföllel hígítjuk, és olajjal gazdagítjuk. A heringet beleforgatjuk, majd a megtisztított, vékony szeletekre vágott almát és uborkát is hozzáadjuk. Végül belereszeljük a meghámozott zellert, és alaposan összekeverve jégbe hűtjük. Mély kistányért vagy talpas poharat megmosott, megszikkasztott salátalevelekkel kibélelünk, és ebbe töltjük a salátát, úgy adjuk az asztalra. Pirított kenyér illik hozzá.