Receptek

Harcsa paprikás gombával

Hozzávalók 1 főre
cukorbetegség, illetve szív- és érrendszeri betegség esetén:

  • 15 dkg harcsa (szürke, afrikai)
  • 5 dkg erdei gomba
  • 1 dkg graham liszt
  • 1/2 db zöldpaprika
  • 0,5 dkg olaj
  • 2 dkg tejföl 12 %
  • 1 dkg paradicsom
  • 2 dkg vöröshagyma
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint fűszerpaprika
  • ízlés szerint fokhagyma

Energia- és tápanyagtartalom:

  • Energia: 1054 kJ (252,1 kcal)
  • Fehérje: 26,0 g
  • Zsír: 12,7 g
  • Szénhidrát: 7,94 g

ELŐKÉSZÍTÉS:

A halat megtisztítjuk, megmossuk, lefilézzük, kockázzuk, besózzuk és egy órán át pihentetjük. A vöröshagymát, gombát megtisztítjuk és finomra vágjuk.

ELKÉSZÍTÉS:

Teflonedényben a finomra vágott vöröshagymát megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a szeletelt gombát. Tűzről levéve megszórjuk fűszerpaprikával és hozzáadjuk a paradicsomot, zöldpaprikát, fokhagymát és kevés vízzel felöntjük, majd fedő alatt puhára pároljuk. Ha megpuhult, átszedjük egy hőálló tálba a halkockákat a tetejére tesszük, ráöntjük a graham liszttel elkevert tejfölt, és lassú tűzön fedő alatt, időnként rázogatva, még 5-6 percig tovább pároljuk.

TÁLALÁS:

Tálaláskor a maradék tejföllel meglocsoljuk. Túrós csuszát, túrógaluskát vagy teljes kiőrlésű tésztát adunk mellé köretként.