Receptek

Harcsa káposztában

Hozzávalók 1 főre
cukorbetegség esetén:

  • 25 dkg harcsa (afrikai)
  • 20 dkg savanyú káposzta
  • 0,5 dkg olaj
  • 2 dkg tejföl 12 %
  • 0,5 dkg Graham - liszt
  • 1 dkg vöröshagyma
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint fűszerpaprika

Szív- és érrendszeri betegség esetén:

A savanyú káposzta magas sótartalma miatt a recept szív- és érrendszeri betegségben nem ajánlott.

Energia- és tápanyagtartalom:

  • Energia: 931 kJ (222 kcal)
  • Fehérje: 29,3 g
  • Zsír: 6,7 g
  • Szénhidrát: 11,3 g

ELŐKÉSZÍTÉS:

A halat megtisztítjuk, megmossuk, besózzuk és egy órán át pihentetjük. A vöröshagymát megtisztítjuk és finomra vágjuk. A savanyú káposztát megmossuk.

ELKÉSZÍTÉS:

A halszelet mindkét oldalát lisztbe mártva kevés olajon teflonserpenyőben átsütjük, majd óvatosan félretesszük. A teflonban a finomra vágott vöröshagymát megfonnyasztjuk. A tűzről levéve megszórjuk fűszerpaprikával, és hozzáadjuk a savanyú káposztát, kevés vízzel felöntjük, majd fedő alatt puhára pároljuk. Ha megpuhult, átszedjük egy hőálló tálba, és a halszeletet a tetejére tesszük, ráöntjük a tejföl felét, és lassú tűzön, fedő alatt, időnként rázogatva még 5-6 percig tovább pároljuk.

TÁLALÁS:

Tálaláskor a maradék tejföllel meglocsoljuk.