Receptek

Hal szelet jóasszony módra

Hozzávalók 1 főre
cukorbetegség, illetve szív- és érrendszeri betegség esetén:

  • 10 dkg hal szelet (fogas, busa, harcsa, tőkehal stb.)
  • 0,5 dkg margarin (light)
  • 5 dkg liszt (graham)
  • 20 dkg csiperkegomba
  • 1 dl tejszín
  • 2,5 dkg vöröshagyma
  • 0,02 dkg fekete bors
  • 1 dl fehér bor
  • ¼ csomag petrezselyem
  • 0,01 dkg só

Energia- és tápanyagtartalom:

  • Energia: 819 kJ, (195 kcal)
  • Fehérje: 21,46 g
  • Zsír: 5,1 g
  • Szénhidrát: 13,95 g

ELŐKÉSZÍTÉS:

A halszeletet megmossuk és besózzuk. Megtisztítjuk a vöröshagymát és a csiperkegombát és felszeleteljük.

ELKÉSZÍTÉS:

A halszeletet kivajazott edénybe helyezzük, ráöntjük a fehér bort és ugyanannyi vizet. Meghintjük a szeletekre vágott gombával, hagymával, zöldpetrezselyemmel és törött borssal. Vajjal bekent papírral befedjük a halat, felforraljuk, és a sütőben megpároljuk. Párolás után a levét egy gyorsforralóban liszttel elkevert tejszínnel kissé beforraljuk.

TÁLALÁS:

A halszeletre öntjük a mártást és újburgonyával tálaljuk.