Receptek

Halfelfújt

Hozzávalók 1 főre
cukorbetegség esetén:

  • 12 dkg halfilé
  • 1 dkg liszt
  • 1 db tojás
  • 2 dl tej
  • 0,5 dkg vaj
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint citrom

Hozzávalók 1 főre
szív- és érrendszeri betegség esetén:

  • 12 dkg halfilé
  • 1 dkg liszt
  • 1 db tojás
  • 2 dl tej
  • 0,5 dkg vaj
  • ízlés szerint citrom

Energia- és tápanyagtartalom:

  • Energia: 853 kJ (204 kcal)
  • Fehérje: 25,4 g
  • Zsír: 6,87 g
  • Szénhidrát: 9,7 g

ELŐKÉSZÍTÉS:

A halfilét gyengén sózott és citromlével ízesített vízben puhára főzzük, szitán lecsurgatjuk és még melegen áttörjük a szitán. A tojást megmossuk és kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A pudingformát kivajazzuk és liszttel megszórjuk.

ELKÉSZÍTÉS:

A vajból és lisztből fehér rántást készítünk és tejjel felengedjük, simára keverjük. Hozzáadjuk az áttört halfilét, a tojássárgáját jól elkeverjük benne, majd a felvert tojáshabot lazán belekeverjük. A masszát az előkészített pudingformába tesszük. Lábasban, kevés vízben fedő alatt 15-20 percig kigőzöljük.

TÁLALÁS:

Tejszínes, citromos vagy hollandi mártással tálaljuk.