Receptek

Hajdinakrokett

Hozzávalók 1 főre
cukorbetegség esetén:

  • 8 dkg hajdinaliszt
  • 0,5 db tojás
  • 0,1 dkg olaj
  • ízlés szerint só
  • 0,1 dkg zsemlemorzsa

Hozzávalók 1 főre
szív- és érrendszeri betegség esetén:

  • 8 dkg hajdinaliszt
  • 0,5 db tojás
  • 0,1 dkg olaj
  • 0,1 dkg zsemlemorzsa

Energia- és tápanyagtartalom:

  • Energia: 1635,08 kJ (391,1 kcal)
  • Fehérje: 11,9 g
  • Zsír: 13,2 g
  • Szénhidrát: 57,2 g

ELŐKÉSZÍTÉS:

1 dl enyhén sós vizet felforralunk, és habverővel belekeverjük a lisztet állandó keverés mellett 2-3 percig főzzük, majd a tűzről levéve hagyjuk egy kicsit kihűlni.

ELKÉSZÍTÉS:

A tojást beledolgozzuk a hajdinamasszába, majd diónyi darabokat szakítunk a tésztából és ezeket kroketteké formázzuk (kezünket beolajozva, hogy ne ragadjon a tészta), zsemlemorzsába forgatjuk, majd forró olajban barnára sütjük. Papírtörülközőn jól lecsöpögtetjük.

TÁLALÁS:

Tetszés szerinti mártogatóssal vagy salátával tálaljuk.