Receptek

Gombával rakott spárga

Hozzávalók 1 főre
cukorbetegség esetén:

  • 25 dkg spárga
  • 10 dkg csiperkegomba
  • 0,5 dkg olaj
  • 2 dkg quinoa
  • 1 dkg trappista sajt
  • 0,5 dkg vöröshagyma
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint bors
  • ízlés szerint fokhagyma
  • ízlés szerint petrezselyem

Hozzávalók 1 főre
szív- és érrendszeri betegség esetén:

  • 25 dkg spárga
  • 10 dkg csiperkegomba
  • 0,5 dkg olaj
  • 2 dkg quinoa
  • 1 dkg trappista sajt
  • 0,5 dkg vöröshagyma
  • ízlés szerint bors
  • ízlés szerint fokhagyma
  • ízlés szerint petrezselyem

Energia- és tápanyagtartalom:

  • Energia: 1078 kJ (258 kcal)
  • Fehérje: 17,9 g
  • Zsír: 9,2 g
  • Szénhidrát: 25,5 g

ELŐKÉSZÍTÉS:

A spárgát és csiperkegombát megtisztítjuk, alaposan megmossuk. A spárgát enyhén sós vízben megfőzzük. A petrezselymet megmossuk, és aprítjuk. A vöröshagymát megtisztítjuk, és apró kockára vágjuk.

ELKÉSZÍTÉS:

A quinoát megpároljuk és kihűtjük. Az apróra vágott hagymát üvegesre pirítjuk, és a csiperkegombát megpároljuk rajta. Ha kihűlt, összedolgozzuk a párolt quinoával, ízesítjük fokhagymával, borssal, sóval, vágott petrezselyemmel. Egy sütőedényt kiolajozunk és az aljára terítjük a spárga felét majd a gombás tölteléket ráterítjük és a maradék spárgát a tetejére tesszük, majd reszelt sajttal megszórjuk és megsütjük.

TÁLALÁS:

Önállóan tálaljuk.