Receptek

Gombás tokány

Hozzávalók 1 főre
cukorbetegség esetén:

  • 3 dkg Csiperkegomba
  • 0,1 dkg Liszt
  • 0,1 dl Olaj
  • 10 dkg Sertéshús
  • 2 dkg Vöröshagyma
  • 0,1 dl Tejföl 12 %
  • ízlés szerint Petrezselyem
  • ízlés szerint Őrölt bors
  • 0,01 dkg Só
  • 0,02 dkg Paradicsompüré

Hozzávalók 1 főre
szív- és érrendszeri betegség esetén:

  • 3 dkg Csiperkegomba
  • 0,1 dl Olaj
  • 10 dkg Sertéshús
  • 2 dkg Vöröshagyma
  • ízlés szerint Petrezselyem
  • ízlés szerint Őrölt bors
  • 0,01 dkg Só
  • 0,1 dl Kefir
  • 0,1 dkg Graham liszt

Energia- és tápanyagtartalom:

  • Energia: 1336 kJ (318 kcal)
  • Fehérje: 18,6 g
  • Zsír: 21,47 g
  • Szénhidrát: 12,59 g

ELŐKÉSZÍTÉS:

A sertés színhúst megtisztítjuk, jól megmossuk és kisujjnyi széles, hosszú csíkokra vágjuk. A vöröshagymát tisztítjuk, megmossuk és felaprítjuk. A gombát megmossuk, tisztítjuk, átöblítjük, majd szeleteljük.

ELKÉSZÍTÉS:

A finomra vágott vöröshagymát, majd a csíkokra vágott húst átfuttatjuk a felmelegített olajon. Sózzuk, frissen őrölt borssal és finomra vágott petrezselyemzölddel ízesítjük. Hozzátesszük a vékony szeletekre vágott gombát. Alaposan összepirítjuk, kevés vizet öntünk alá és fedő alatt pároljuk. Ha félig megpuhult, beletesszük a sűrített paradicsomot és kevés vizet öntünk alá. Ebben puhára pároljuk. Majd tejfölös lisztes habarással besűrítjük és összeforraljuk.

TÁLALÁS:

Finomra vágott petrezselyemzölddel meghintve tálaljuk. Köretként petrezselymes burgonyát, apró burgonyagombócot, rizst vagy spagettit adhatunk.