Receptek

Gombás tészta

Hozzávalók 1 főre
cukorbetegség esetén:

  • 3 dkg erdei gombamix
  • 3 db csiperkegomba
  • 1 dkg light kemény sajt
  • 1 dl főzőtejszín (10%-os)
  • 7 dkg teljes kiőrlésű tészta
  • 0,5 dkg vöröshagyma
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint bors
  • ízlés szerint fokhagyma
  • ízlés szerint petrezselyem
  • 0,5 dl olaj

Hozzávalók 1 főre
szív- és érrendszeri betegség esetén:

  • 3 dkg erdei gombamix
  • 3 db csiperkegomba
  • 1 dkg light kemény sajt
  • 1 dl főzőtejszín (10%-os)
  • 7 dkg teljes kiőrlésű tészta
  • 0,5 dkg vöröshagyma
  • ízlés szerint bors
  • ízlés szerint fokhagyma
  • ízlés szerint petrezselyem
  • 0,5 dl olaj

Energia- és tápanyagtartalom:

  • Energia: 1956 kJ (467,9 kcal)
  • Fehérje: 17,9 g
  • Zsír: 16,5 g
  • Szénhidrát: 61,2 g

ELŐKÉSZÍTÉS:

A gombaféléket és a vöröshagymát megtisztítjuk, és összevágjuk. A petrezselymet megmossuk és apróra vágjuk.

ELKÉSZÍTÉS:

Kevés zsiradékon a vöröshagymát üvegesre pirítjuk majd a gombaféléket rátesszük és megpároljuk. Sóval, borssal, fokhagymával, petrezselyemmel ízesítjük, tejszínnel felöntjük és összeforraljuk. A teljes kiőrlésű tésztát sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük. A tésztát a gombával összekeverjük.

TÁLALÁS:

Reszelt kemény sajttal, petrezselyemmel megszórva tálaljuk.