Receptek

Gombás ponty

Hozzávalók 1 főre
cukorbetegség, illetve szív- és érrendszeri betegség esetén:

  • 25 dkg ponty
  • 5 dkg csiperkegomba
  • 0,3 dkg olaj
  • 0,5 dkg graham liszt
  • 10 dkg vöröshagyma
  • 10 dkg zöldpaprika
  • 10 dkg paradicsom
  • ízlés szerint bors őrölt
  • ízlés szerint petrezselyem zöld
  • ízlés szerint só

Energia- és tápanyagtartalom:

  • Energia: 1007 kJ (240 kcal)
  • Fehérje: 28 g
  • Zsír: 11,2 g
  • Szénhidrát: 6,7 g

ELŐKÉSZÍTÉS:

A pontyot szeletet megmossuk, lesózzuk. A vöröshagymát megtisztítjuk és felaprítjuk. A csiperke gombát megmossuk, vékony szeletekre vágjuk, a petrezselymet megmossuk, leszárítjuk.

Egy serpenyőben az olajat felhevítjük és a halszelet mindkét oldalát elősütjük, majd félre tesszük egy nagyobb lábasban. A visszamaradt olajban átfuttatjuk a vöröshagymát , hozzáadjuk a gombát, borsot és a frissen vágott zöldpetrezselymet, kevés vízzel felöntjük és fedő alatt pároljuk. Amikor már majdnem kész hozzáadjuk a zöldpaprikát és paradicsomot, majd az elősütött halra öntjük. Fedő alatt 5-6 percig együtt pároljuk. Frissen vágott petrezselyemmel meghintjük.

TÁLALÁS:

Rizzsel, vagy petrezselymes burgonyával tálalhatjuk.