Receptek

Gombás hajdina

Hozzávalók 4 személyre:

  • 60 dkg csiperke
  • 5 dkg pritaminpaprika vagy piros húsú kaliforniai paprika
  • 30 dkg hajdina
  • 4 evőkanál 12%-os tejföl
  • 2 közepes fej vöröshagyma
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 10 dkg köményes sajt
  • petrezselyem zöld, borsikafű, só

1 adag energia- és tápanyagtartalma:

  • Energiatartalom: 510 kcal
  • Fehérje: 25 g
  • Zsír: 17 g
  • Szénhidrát: 62 g
  • Koleszterin: 26 mg
  • Élelmi rost: 7 g

Elkészítés

A megmosott hajdinát sós vízben - hozzátéve az egészben hagyott vöröshagymát - megfőzzük. A megtisztított gombát és pritamint fölszeleteljük, egymáshoz keverjük, majd az olajon átpirítjuk. Ízesítjük finomra vágott petrezselyem zöldjével, sóval. Kevés vizet hozzáadva fedő alatt megpároljuk. Mielőtt majdnem kész, akkor adjuk hozzá a lehetőleg friss borsikafüvet és pár percig együtt pároljuk vele a gombát. Végül a puhára főtt, leszűrt hajdinát hozzákeverjük a gombához és meleg vízbe mártott merőkanállal vagy pohárral formázva tálaljuk. Tetejére felmelegített tejfölt csorgatunk és sovány reszelt sajtot halmozunk.