Receptek

Gombasaláta cukkinival és karottával

Hozzávalók 1 főre
cukorbetegség esetén:

  • 6,5 dkg sampinyongomba
  • 5 dkg cukkini
  • 3,7 dkg karotta
  • 1 db fodros saláta
  • ½ db endívia saláta
  • ½ dbcikória
  • ízlés szerint olívaolaj
  • ízlés szerint borecet
  • ízlés szerint eritrit
  • ízlés szerint citromlé
  • ízlés szerint fokhagyma
  • ízlés szerint fehérbors
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint mustár

Hozzávalók 1 főre
szív- és érrendszeri betegség esetén:

  • 6,5 dkg sampinyongomba
  • 5 dkg cukkini
  • 3,7 dkg karotta
  • 1 db fodros saláta
  • ½ db endívia saláta
  • ½ dbcikória
  • ízlés szerint olívaolaj
  • ízlés szerint borecet
  • ízlés szerint eritrit
  • ízlés szerint citromlé
  • ízlés szerint fokhagyma
  • ízlés szerint fehérbors
  • ízlés szerint mustár

Energia- és tápanyagtartalom:

  • Energia: 321,4 kJ (76,89 kcal)
  • Fehérje: 5,7 g
  • Zsír: 1,9 g
  • Szénhidrát: 8,8 g

ELŐKÉSZÍTÉS:

A gombát megtisztítjuk, megmossuk. A cukkinit megmossuk, és vékony csíkokra vágjuk és sós vízben rövid ideig blansírozzuk, majd szitán leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, és jól lecsöpögtetjük. A salátaféléket megtisztítjuk, apró darabokra szedjük és megmossuk, jól lecsöpögtetjük. A fokhagymát megtisztítjuk és szétzúzzuk. A karottát megtisztítjuk, megmossuk, és vékony csíkokra vágjuk.

ELKÉSZÍTÉS:

Forró olajban rövid ideig megpirítjuk a gombát, kivesszük a serpenyőből, meglocsoljuk citromlével és hagyjuk kihűlni. A marinádhoz simára keverjük az olívaolajat, a borecetet, a fokhagymát, az eriritet, a mustárt, sót, borsot. A gombát összekeverjük a cukkinival, a karottával és igen óvatosan a salátafélékkel, majd a marináddal is.

TÁLALÁS:

Előhűtött tányérokon elrendezve azonnal hidegen tálaljuk.