Receptek

Gombakrém

Hozzávalók 1 főre
cukorbetegség esetén:

  • 4 dkg csiperkegomba
  • 0,3 dkg Graham - liszt
  • 1 dkg görög joghurt
  • 0,2 dl tej
  • 3 dkg vöröshagyma
  • 0,5 dkg margarin
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint petrezselyemzöld
  • 0,01 dkg fekete bors (egész)

Hozzávalók 1 főre
szív- és érrendszeri betegség esetén:

  • 4 dkg csiperkegomba
  • 0,3 dkg Graham - liszt
  • 1 dkg görög joghurt
  • 0,2 dl tej
  • 3 dkg vöröshagyma
  • 0,5 dkg margarin
  • ízlés szerint petrezselyemzöld
  • 0,01 dkg fekete bors (egész)

Energia- és tápanyagtartalom:

  • Energia: 334 kJ (80 kcal)
  • Fehérje: 2,3 g
  • Zsír: 5,1 g
  • Szénhidrát: 6,1 g

ELŐKÉSZÍTÉS:

A csiperkegombát, vöröshagymát megtisztítjuk, megmossuk. A vöröshagymát apróra vágjuk, a gombát vékony szeletekre felszeleteljük.

ELKÉSZÍTÉS:

A vöröshagymát a felmelegített margarinon átfuttatjuk, a vékony szeletekre vágott gombát beletesszük, borssal és petrezselyemmel ízesítjük és fedő alatt pároljuk. Ha a folyadék elpárolgott róla meghintjük graham liszttel, pár percig kevergetve sűrűre főzzük. Joghurttal ismételten felforraljuk és szükség szerint ízesítjük.

TÁLALÁS:

Melegszendvics készítésére, burgonya, paradicsom vagy palacsinta töltésére is alkalmas.