Receptek

Gombakrém

Hozzávalók 4 személyre:

  • 25 dkg csiperke
  • 4 dkg margarin
  • 1 púpozott evőkanál búzaliszt
  • 1,2 dl tej
  • 4 teáskanál 12%-os tejföl
  • 1 db vöröshagyma
  • petrezselyem zöld, feketebors, só

1 adag energia- és tápanyagtartalma:

  • Energiatartalom: 124 kcal
  • Fehérje: 6 g
  • Zsír: 7 g
  • Szénhidrát: 9 g
  • Koleszterin: 8 mg
  • Élelmi rost: 2 g

Elkészítés

A megtisztított, finomra vágott, vagy reszelt vöröshagymát és a megmosott, megtisztított, apróra vágott gombát átpirítjuk a margarinon. Ízesítjük friss, apróra vágott petrezselyem zöldjével, őrölt borssal, kevés sóval és fedő alatt megpároljuk. Amikor a folyadék elpárolgott róla, meghintjük a liszttel, pár percig kevergetve összepirítjuk, majd a tejjel felengedve sűrűre főzzük. A sovány tejfölt hozzátéve felforraljuk. Egyaránt felhasználható hideg és melegszendvicsek készítéséhez.