Receptek

Gombafejek tojással töltve

Hozzávalók 1 főre
cukorbetegség, illetve szív- és érrendszeri betegség esetén:

  • 20 dkg csiperkegomba
  • 1,5 db tojás
  • 2 dkg tejföl 12%
  • 2 dkg vöröshagyma
  • 0,2 dkg margarin
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint petrezselyemzöld
  • ízlés szerint fekete bors
  • ízlés szerint bazsalikom

Energia- és tápanyagtartalom:

  • Energia: 942,5 kJ, (225,4 kcal)
  • Fehérje: 20,8 g
  • Zsír: 11,2 g
  • Szénhidrát: 9,9 g

ELŐKÉSZÍTÉS:

A csiperkegombát, vöröshagymát, petrezselymet megtisztítjuk, megmossuk. A gombafejeket besózzuk. A vöröshagymát, és a gomba szárát apró kockákra vágjuk. A tojást megmossuk, felverjük.

ELKÉSZÍTÉS:

A vöröshagymát, és a gomba kockákat a felmelegített margarinon átfuttatjuk, borssal, bazsalikommal, sóval és petrezselyemmel ízesítjük, és fedő alatt pároljuk. Ha a folyadék elpárolgott róla zsírjára pirítjuk, ráöntjük a felvert tojást és lágy rántotta sűrűségűre sütjük. Az enyhén besózott gombafejekbe töltve, margarinnal kikent sütőtálba tesszük, majd tejföllel meglocsoljuk és forró sütőben vagy grillben átsütjük.

TÁLALÁS:

Finomra vágott petrezselyemmel megszórva, salátával tálaljuk.