Receptek

Frankfurti leves

Hozzávalók:

  • 50 dkg kelkáposzta
  • 4 db virsli (20 dkg)
  • 1 db tejföl (12%-os)
  • 2 dkg liszt
  • 5 dkg vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • csipetnyi majoránna
  • köménymag
  • konyhasó

Energia- és tápanyagtartalom:

  • Energiatartalom: 170 kcal
  • Szénhidrát: 11 g
  • Ebből cukor: 1,2 g
  • Zsír: 14 g
  • Ebből telített zsír: 5,9 g
  • Koleszterin: 47,5 mg
  • Rost: 3,5 g

Elkészítés

A metéltre vágott kelkáposztát 1 liter vízben vagy lezsírozott csontlében föltesszük főni. Ízesítjük az apróra vágott vöröshagymával, zúzott fokhagymával, köménymaggal, majoránnával, és ha szükséges, sóval. Amikor majdnem puha, tejfölös habarással sűrítjük, belefőzzük a vékony karikára szelt virslit, és néhány percig lassan összeforraljuk.