Receptek

Francia felsálszelet

Hozzávalók 1 főre
cukorbetegség esetén:

  • 12 dkg marhafelsál
  • 0,5 dkg olaj
  • 15 ml burgonya
  • 3 dkg tejföl 12%
  • 1 dkg sovány sajt
  • 2 dkg vöröshagyma
  • 0,01 dkg fehérbors
  • 0,01 dkg kakukkfű
  • egynegyed csomag petrezselyem
  • 0,01 dkg só

Hozzávalók 1 főre
szív- és érrendszeri betegség esetén:

  • 12 dkg marhafelsál
  • 0,5 dkg olaj
  • 15 ml burgonya
  • 3 dkg tejföl 12%
  • 2 dkg vöröshagyma
  • 0,01 dkg fehérbors
  • 0,01 dkg kakukkfű
  • egynegyed csomag petrezselyem
  • 0,01 dkg só

Energia- és tápanyagtartalom:

  • Energia: 1693 kJ, (403 kcal)
  • Fehérje: 32,6 g
  • Zsír: 14 g
  • Szénhidrát: 33,8 g

ELŐKÉSZÍTÉS:

A húst megmossuk, felszeleteljük és kiverjük. A burgonyát megtisztítjuk, cikkekre vágjuk. A vöröshagymát megtisztítjuk és karikára vágjuk.

ELKÉSZÍTÉS:

A vékonyra kivert hússzeleteket besózzuk, borssal és kakukkfűvel ízesítjük és mindkét oldalát kevés olajon hirtelen átsütjük. Hőálló üvegedénybe tesszük. Megmaradt zsírjában átfuttatjuk a karikára vágott vöröshagymát. A cikkekre vágott burgonyát a hússzeletek köré téve leöntjük a hagymával. Alufóliával letakarva előmelegített sütőben kis lángon pároljuk. Ha puha, ráöntjük a simára kikevert tejfölt, megszórjuk reszelt sajttal és addig sütjük, míg a teteje pirulni kezd.

TÁLALÁS:

Finomra vágott petrezselyemzölddel díszítve egytálételként fogyasztjuk.