Receptek

Fokhagymamártás

Hozzávalók 1 főre
cukorbetegség esetén:

  • 0,5 dkg fokhagyma
  • 0,5 dl olaj
  • 1 dkg graham liszt
  • 2 dkg kefir
  • ízlés szerint só
  • 2 dl csontlé

Hozzávalók 1 főre
szív- és érrendszeri betegség esetén:

  • 0,5 dkg fokhagyma
  • 0,5 dl olaj
  • 1 dkg graham liszt
  • 2 dkg kefir
  • 2 dl csontlé

Energia- és tápanyagtartalom:

  • Energia: 661 kJ (150 kcal)
  • Fehérje: 2,1 g
  • Zsír: 12,4 g
  • Szénhidrát: 7,5 g

ELŐKÉSZÍTÉS:

A fokhagymát megtisztítjuk.

ELKÉSZÍTÉS:

Világos rántást készítünk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, elkeverjük, majd csontlével felengedve megsózzuk, és jól kiforraljuk. Tálalás előtt kefirrel dúsítjuk, és még egyszer összeforraljuk.

TÁLALÁS:

Főtt húsok mellé tálaljuk, leginkább főtt marhahús mellé.