Receptek

Erdei gombás hasé

Hozzávalók 4 személyre:

  • Tészta:
  • 15 dkg liszt
  • 10 dkg áttört tehéntúró
  • 10 dkg vaj/margarin
  • 25 dkg főtt áttört burgonya
  • 1 tojás, só
  • Töltelék:
  • 40 dkg erdei gomba
  • 1 tojássárgája és fehérje
  • 1 evőkanál reszelt füstölt sajt
  • 1 evőkanál reszelt trappista sajt
  • 4 evőkanál olaj
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • őrölt bors, bazsalikom, kakukkfű, só

1 adag energia- és tápanyagtartalma:

  • Energiatartalom: 681 kcal
  • Fehérje: 36 g
  • Zsír: 36 g
  • Szénhidrát: 51 g
  • Koleszterin: 107 mg
  • Élelmi rost: 3,5 g

Elkészítés

A tészta hozzávalóiból közepesen kemény tésztát gyúrunk. Fél óráig pihentetjük, ezután 3 mm vastagra kinyújtjuk. 12 cm széles csíkokra, majd egyenlő oldalú háromszögekre vágjuk. A töltelékhez az olajon megfonnyasztjuk a vöröshagymát. Hozzátesszük a megtisztított, apróra vágott gombát, átfuttatjuk, majd megpároljuk. Ha kihűlt, belekeverünk egy tojássárgáját, a reszelt sajtokat és ízesítjük a fűszerekkel és a zúzott fokhagymával, sóval. Végül hozzáadjuk a felvert tojáshabot. A háromszögek közepébe 1-1 teáskanálnyit teszünk a gombatöltelékből. A tésztát felgöngyöljük, és kifliket formázunk belőle. Vajjal vékonyan kikent tepsibe tesszük, megkenjük tojással és megszórjuk reszelt sajttal. Előmelegített sütőben 210 °C-on kb. 20 perc alatt készre sül.