Receptek

Egres mártás

Hozzávalók 1 főre
cukorbetegség, illetve szív- és érrendszeri betegség esetén:

  • 10 dkg egres
  • 1 dkg pudingpor vaníliás
  • 0,3 dl tej 1,5 %
  • édesítőszer ízlés szerint
  • citromhéj ízlés szerint
  • fahéj ízlés szerint
  • szegfűszeg ízlés szerint

Energia- és tápanyagtartalom:

  • Energia: 269 kJ, (64 kcal)
  • Fehérje: 1,5 g
  • Zsír: 1,8 g
  • Szénhidrát: 10,3 g

ELŐKÉSZÍTÉS:

Az egrest megtisztítjuk, megmossuk.

ELKÉSZÍTÉS:

A megtisztított egrest a fűszerekkel (citromhéj, fahéj, szegfűszeg, édesítőszer) ízesített vízben feltesszük főni. A vaníliás pudingport elkeverjük a tejjel és a mártást behabarjuk. Összeforraljuk.

TÁLALÁS:

A mártást melegen főtt hús mellé tálaljuk.