Receptek

Diós nudli túrós tésztából

Hozzávalók 1 főre
cukorbetegség, illetve szív- és érrendszeri betegség esetén:

  • 12,5 dkg sovány tehéntúró
  • 1 db tojás
  • 6 dkg liszt
  • ízlés szerint fahéj
  • ízlés szerint citromhéj
  • csipetnyi só
  • 1,5 dkg vaj
  • 4 dkg dióbél

Energia- és tápanyagtartalom:

  • Energia: 3360 kJ (803,8 kcal)
  • Fehérje: 41,2 g
  • Zsír: 47,4 g
  • Szénhidrát: 51,9 g

ELŐKÉSZÍTÉS:

A tojást megmossuk. A dióbelet durvára törjük. A vizet a sóval felforraljuk.

ELKÉSZÍTÉS:

A kézmeleg vajat csipetnyi sóval, a tojással habosra keverjük, az elmorzsolt túrót a liszttel és a citromhéjjal hozzáadjuk és mindezt sima tésztává dolgozzuk össze. Hengert formálunk belőle és szobahőmérsékleten kb. 20 percig pihentetjük. A durvára tört diót a fahéjjal összekeverjük. Egy fazékban felforraljuk a sós vizet. A tésztahengert kis darabokra vágjuk, majd apró hasas nudlikat formálunk belőle, és kifőzzük. A diókeveréket egy nagy serpenyőben megpirítjuk, a nudlikat óvatosan kiszedjük a sós vízből, jól lecsöpögtetjük, majd megforgatjuk a dióban.

TÁLALÁS:

Friss, tisztított gyümölcsökkel tálaljuk.