Receptek

Daragaluska leves

Hozzávalók 1 főre
cukorbetegség esetén:

  • 1 dkg Búzadara
  • 0,1 dkg Ételízesítő
  • 0,1 dkg Fokhagyma
  • 2,5 dkg Gyökér
  • 3 dkg Sárgarépa
  • 0,5 dkg Kelkáposzta
  • 0,5 dkg Karalábé
  • 0,5 dkg Vöröshagyma
  • 1 db Tojás
  • Petrezselyem ízlés szerint
  • Só ízlés szerint
  • 10 dkg Csont

Hozzávalók 1 főre
szív- és érrendszeri betegség esetén:

  • 1 dkg Búzadara
  • 0,1 dkg Ételízesítő
  • 0,1 dkg Fokhagyma
  • 2,5 dkg Gyökér
  • 3 dkg Sárgarépa
  • 0,5 dkg Kelkáposzta
  • 0,5 dkg Karalábé
  • 0,5 dkg Vöröshagyma
  • 1 db Tojás
  • Petrezselyem ízlés szerint

Energia- és tápanyagtartalom:

  • Energia: 344,8 kJ (82,1 kcal)
  • Fehérje: 3,19 g
  • Zsír: 0,76 g
  • Szénhidrát: 15,5 g

ELŐKÉSZÍTÉS:

A megmosott és darabolt zöldségféléket szűrőedényben le kell csepegtetni. A csontot leforrázzuk. A tojásokat megmossuk, alaposan megtisztítjuk és egyesével felütjük, úgy, hogy a sárgáját szétválasztjuk a fehérjétől.

ELKÉSZÍTÉS:

A zöldségfélékből és csontból ízes levest készítünk. A búzadarát a tojássárgájával, a zsiradékkal és az ízesítőkkel jól összekeverjük, majd óvatosan elegyítjük a keményre vert tojásfehérjével. Ezután az elkészített csontlevesbe szaggatjuk vizes kanállal. Lassú forralással félig lefedve puhára főzzük.

TÁLALÁS:

Az elkészült daragaluskákat az apróra vágott zöldségfélékkel együtt tálaljuk az ízes levesben.