Receptek

Csőbensült kel mozzarella sajttal

Hozzávalók 1 főre
cukorbetegség esetén:

  • 8 dkg kelkáposzta
  • 0,5 db mozzarella sajt
  • 0,1 dkg burgonya
  • parmezán sajt
  • 0,5 dkg tejszín
  • ízlés szerint köménymag őrölt
  • 0,5 db tojássárgája
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint petrezselyem
  • ízlés szerint szerecsendió
  • ízlés szerint fekete bors
  • ízlés szerint fokhagyma

Hozzávalók 1 főre
szív- és érrendszeri betegség esetén:

  • 8 dkg kelkáposzta
  • 0,5 db mozzarella sajt
  • 0,1 dkg burgonya
  • parmezán sajt
  • 0,5 dkg tejszín
  • ízlés szerint köménymag őrölt
  • ízlés szerint petrezselyem
  • ízlés szerint szerecsendió
  • ízlés szerint fekete bors
  • ízlés szerint fokhagyma

Energia- és tápanyagtartalom:

  • Energia: 2099,6 kJ (502,3 kcal)
  • Fehérje: 23,3 g
  • Zsír: 25,7 g
  • Szénhidrát: 43,2 g

ELŐKÉSZÍTÉS:

A kelkáposztáról eltávolítjuk a külső leveleket és a vastag ereket, a fokhagymát megtisztítjuk. Sós vizet a köménymaggal és a fokhagymával felforralunk, majd beletesszük a kelkáposztát és nem túl puhára főzzük (néhány perc), ezután leszűrjük. A burgonyát megmossuk, és héjában puhára főzzük. A tojást megmossuk, felütjük.

ELKÉSZÍTÉS:

A burgonyát meghámozzuk, majd áttörjük. Hozzáadjuk a tejszínt és a tojássárgáját, és erősen felverjük. A pürét végül szerecsendióval, sóval és borssal ízesítjük és melegen tartjuk. A keldarabokat tűzálló tálra tesszük; borssal és sóval ízesítjük; beterítjük mozzarella sajttal, meghintjük parmezán sajttal, majd előmelegített sütőben erős felső lángon átsütjük, míg a sajt ráolvad és szép piros lesz.

TÁLALÁS:

Burgonyapürével, petrezselyemmel díszítve tálaljuk.