Receptek

Csicseriborsókrém

Hozzávalók 1 főre
cukorbetegség esetén:

  • 2,5 dkg dkg csicseriborsó
  • 0,9 dkg vaj
  • 1 dkg vöröshagyma
  • 0,1 dkg fokhagyma
  • ízlés szerint só
  • 0,3 dkg mustár
  • ízlés szerint bors
  • ízlés szerint petrezselyem

Hozzávalók 1 főre
szív- és érrendszeri betegség esetén:

  • 2,5 dkg dkg csicseriborsó
  • 0,9 dkg vaj
  • 1 dkg vöröshagyma
  • 0,1 dkg fokhagyma
  • 0,3 dkg mustár
  • ízlés szerint bors
  • ízlés szerint petrezselyem

Energia- és tápanyagtartalom:

  • Energia: 609 kJ (145,7 kcal)
  • Fehérje: 5,4 g
  • Zsír: 7,3 g
  • Szénhidrát: 14,2 g

ELŐKÉSZÍTÉS:

A csicseriborsót megmossuk, puhára főzzük (Ilyenkor hosszú főzési idővel kell számolni. Konzerv csicseriborsó esetén viszont csak leszűrjük, és rövid idő alatt puhára főzzük.) A fokhagymát és a vöröshagymát megtisztítjuk, összeaprítjuk.

ELKÉSZÍTÉS:

A megfőtt csicseriborsót aprítógépbe tesszük, sóval, borssal, mustárral, fokhagymával, vöröshagymával, petrezselyemmel kikeverjük, majd a vajat hozzátéve tovább keverjük.

TÁLALÁS:

Pirítós kenyérrel, extrudált kenyérrel, korpovit keksszel is tálalhatjuk.