„Kapj rá a halra”


A „Kapj rá a halra” kampány célja, hogy ráirányítsa a figyelmet a halfogyasztás fontosságára.


Az egy főre jutó halfogyasztás éves szinten nagyon alacsony Magyarországon. 2015-ben mindössze 5-6 kg volt fejenként, miközben az európai uniós átlag 22 kg körül van. A halhús szervezetünk számára nélkülözhetetlen telítetlen zsírsavakat, teljes értékű fehérjéket, számos vitamint és ásványi anyagot tartalmaz.

További információ a „Kapj rá!” kampányról és a halételekről a weboldalon és a közösségi oldalon érhető el.

A halakról olvashatunk A Táplálkozási Akadémia Hírlevelében is (11. ÉVFOLYAM, 06. SZÁM – 2018. JÚNIUS). A csatolt kiadványban megtaláljuk a halak csoportosítását, választ kaphatunk arra is, hogy miért értékes a hal, kiknek ajánlható, kiknek nem és néhány recept és praktikus tanácsot is találhatunk benne.

Érdemes átlapozni.

A kiadvány itt tölthető le.