Fókuszban a speciális diétás étkezés és az ehhez kapcsolódó étlaptervezés.

Keresik 2018 legjobb diétás közétkeztetőit!


A közétkeztetés minőségét javító kampányt hirdetett meg az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet. A gyermekek iskolai étkezését biztosító cégektől olyan recepteket várnak melyek három különféle, speciális diétára szoruló gyermekcsoport - a tejfehérje-allergiások, a gluténérzékenyek és a cukorbetegek - étkezési igényeire kínálnak megoldást.



Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) 2016-ban útjára indította az „Élj könnyebben” közétkeztetői kampányát, amely keretében keresik az „Ország Legjobb Közétkeztetőjét”, valamint a „TOP 50 menzaételt”. Ezen kategóriák nyerteseinek kiválasztásához a diákok segítségét kérik. 2018-ban a kampány tovább folytatódik, a jelenleg meghirdetett pályázat során a speciális diétás étkezésre és az ehhez kapcsolódó étlaptervezésre fókuszálnak.

Az OGYÉI most meghirdetett egyik pályázata ezen a területen igyekszik változást generálni. Fontos lenne, hogy valamennyi iskola biztosíthasson diétás étrendet az orvosilag igazoltan érintett diákjai részére. A közétkeztetők számára meghirdetett felhívás a tejfehérje allergiások, a gluténérzékenyek és a cukorbeteg gyerekek étkezési igényeire kínál megoldást. Az OGYÉI várja a közétkeztető cégek receptjeit, melyeket egy szakmai zsűri értékelésével párhuzamosan, egy főzőverseny keretében a „valóságban is megméretetnek”: egy gyerekekből és szüleikből álló bírálóbizottság is értékeli, minősíti majd az asztalra kerülő ételeket.

További információ: merokanal.hu