Receptek

Céklamártás

Hozzávalók 1 főre
cukorbetegség esetén:

  • 10 dkg cékla
  • 0,5 dl olaj
  • 1 dkg graham liszt
  • 0,3 dkg torma
  • 3 dkg joghurt
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint ecet
  • ízlés szerint édesítőszer
  • 2 dl csontlé

Hozzávalók 1 főre
szív- és érrendszeri betegség esetén:

  • 10 dkg cékla
  • 0,5 dl olaj
  • 1 dkg graham liszt
  • 0,3 dkg torma
  • 3 dkg joghurt
  • ízlés szerint ecet
  • ízlés szerint édesítőszer
  • 2 dl csontlé

Energia- és tápanyagtartalom:

  • Energia: 857 kJ (205 kcal)
  • Fehérje: 3,7 g
  • Zsír: 14,1 g
  • Szénhidrát: 15,7 g

ELŐKÉSZÍTÉS:

A céklát alaposan megmossuk, héjában megfőzzük, főzés után megtisztítjuk és felkockázzuk. A tormát megtisztítjuk és lereszeljük.

ELKÉSZÍTÉS:

A felkockázott céklát csontlébe tesszük és felforraljuk, és világos rántással sűrítjük. Sóval, édesítőszerrel, reszelt tormával ízesítve jól összeforraljuk, végül simára kevert joghurttal dúsítjuk.

TÁLALÁS:

Főtt húsok mellé tálaljuk.