Receptek

Cékla sajttal, tejföllel

Hozzávalók 1 főre
cukorbetegség esetén:

  • 20 dkg cékla
  • 0,3 dkg margarin
  • 0,3 dl tejföl
  • 1,5 dkg óvári sajt
  • ízlés szerint szerecsendió
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint kapor

Hozzávalók 1 főre
szív- és érrendszeri betegség esetén:

  • 20 dkg cékla
  • 0,3 dkg margarin
  • 1,5 dkg óvári sajt
  • ízlés szerint szerecsendió
  • 0,3 dl kefir
  • ízlés szerint kapor

Energia- és tápanyagtartalom:

  • Energia: 514 kJ (123 kcal)
  • Fehérje: 7,9 g
  • Zsír: 4,1 g
  • Szénhidrát: 13,5 g

ELŐKÉSZÍTÉS:

A céklát megmossuk és héjában megfőzzük. A sajtot lereszeljük. A megfőtt céklát kockákra vágjuk és margarinnal kikent tűzálló edénybe téve egyenletesen elrendezzük. A lereszelt sajt felét a tejföllel összekeverjük, sóval, reszelt szerecsendióval, finomra vágott kaporral ízesítjük, majd a céklára öntjük. A tetejét a maradék reszelt sajttal meghintve, előmelegített sütőben átsütjük.

TÁLALÁS:

Baromfihúsokhoz és sertés sülthöz tálalhatjuk köretként, de egytálételként is fogyaszthatjuk.