Receptek

Tojásos burgonyasaláta

Hozzávalók 1 főre
cukorbetegség esetén:

  • 4 dkg burgonya
  • 2 dkg vöröshagyma
  • 1 db tojás
  • ízlés szerint ecet
  • ízlés szerint édesítőszer
  • ízlés szerint tárkony
  • ízlés szerint bazsalikom
  • ízlés szerint só

Hozzávalók 1 főre
szív- és érrendszeri betegség esetén:

  • 4 dkg burgonya
  • 2 dkg vöröshagyma
  • 1 db tojás, csak fehérje
  • ízlés szerint ecet
  • ízlés szerint édesítőszer
  • ízlés szerint tárkony
  • ízlés szerint bazsalikom
  • ízlés szerint só

Energia- és tápanyagtartalom:

  • Energia: 181 kJ, (43 kcal)
  • Fehérje: 1,4 g
  • Zsír: 3,3 g
  • Szénhidrát: 2 g

ELŐKÉSZÍTÉS:

A burgonyát megmossuk és héjában megfőzzük, a vöröshagymát megtisztítjuk, felkarikázzuk. A tojást keményre főzzük, kihűlés után karikára szeleteljük. Elkészítjük az öntetet: összekeverjük az ecetet, édesítőszert, sót az apróra vágott tárkonnyal, és hozzáöntjük a bazsalikommal ízesített kb. 3 dl vizet.

ELKÉSZÍTÉS:

A héjában megfőzött burgonyát meghámozzuk, kihűtjük, vékony karikákra vágjuk, s óvatosan összekeverjük a karikára szelt vöröshagymával és kemény tojással. Leöntjük az öntettel.


TÁLALÁS:

Tálalásig hűtőszekrényben tároljuk.


Megjegyzés:

Szív- és érrendszeri betegségben csak tojásfehérjével készíthető.