Receptek

Burgonyafelfújt „provence-i” módra

Hozzávalók 1 főre
cukorbetegség esetén:

  • 6 dkg darált sertéshús
  • 10 dkg cukkini
  • 10 dkg burgonya
  • 5 dkg kemény sajt
  • 0,5 dl olaj
  • 0,8 dkg paradicsom
  • 0,2 dkg vöröshagyma
  • ízlés szerint provence-i fűszerkeverék
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint fokhagyma
  • ízlés szerint bors
  • ízlés szerint rozmaring

Hozzávalók 1 főre
szív- és érrendszeri betegség esetén:

  • 6 dkg darált sertéshús
  • 10 dkg cukkini
  • 10 dkg burgonya
  • 5 dkg kemény sajt
  • 0,5 dl olaj
  • 0,8 dkg paradicsom
  • 0,2 dkg vöröshagyma
  • ízlés szerint provence-i fűszerkeverék
  • ízlés szerint fokhagyma
  • ízlés szerint bors
  • ízlés szerint rozmaring

Energia- és tápanyagtartalom:

  • Energia: 1597 kJ, (382 kcal)
  • Fehérje: 16,92 g
  • Zsír: 21,1 g
  • Szénhidrát: 30,1 g

ELŐKÉSZÍTÉS:

A vöröshagymát, fokhagymát megtisztítjuk, megmossuk, felaprítjuk. A burgonyát meghámozzuk, a cukkinit és paradicsomot megmossuk és mind hármat vékonyan felszeleteljük.

ELKÉSZÍTÉS:

Az apróra összevágott vöröshagymát, fokhagymát az olajon pirítjuk, hozzáadjuk a darálthúst, majd a sóval, fűszerekkel megszórjuk, és jól összekeverjük. Kevés húslevest vagy vizet öntünk rá és puhára pároljuk. Amikor megpuhult egy sütőtálba öntjük, a felszeletelt burgonyát és cukkinit egyenletesen elosztjuk a hús tetején, fűszerezzük. Kevés húslevest vagy vizet öntünk rá és a paradicsom szeletekkel lefedjük. Előmelegített sütőben 180 o fokon kb. 30 percig sütjük.

TÁLALÁS:

Egytálételként tálaljuk.



HU/NONCMCGM/0620/0029
Lezárás dátuma: 2020.06.30.