Receptek

Birsalmás csirke

Hozzávalók 1 főre
cukorbetegség esetén:

  • 18 dkg csirke
  • 10 dkg birsalma
  • ízlés szerint rozmaring
  • ízlés szerint majoránna
  • ízlés szerint petrezselyem
  • ízlés szerint só

Hozzávalók 1 főre
szív- és érrendszeri betegség esetén:

  • 18 dkg csirke
  • 10 dkg birsalma
  • ízlés szerint rozmaring
  • ízlés szerint majoránna
  • ízlés szerint petrezselyem

Energia- és tápanyagtartalom:

  • Energia: 749 kJ (179 kcal)
  • Fehérje: 26,4 g
  • Zsír: 3,9 g
  • Szénhidrát: 9,6 g

ELŐKÉSZÍTÉS:

A csirkét megtisztítjuk. A birsalmát magházától megtisztítjuk és felszeleteljük.

ELKÉSZÍTÉS:

A megtisztított csirkét kívül-belül sóval, majoránnával, rozmaringgal megszórjuk és bedörzsöljük. A szeletelt birsalmát a csirke bőre alá töltjük. A maradékot a hasüregbe helyezzük és néhány szál petrezselymet is teszünk mellé. A csirkét 60-80 perc alatt megsütjük.

TÁLALÁS:

Párolt zöldséggel vagy salátával tálaljuk.