Receptek

Csőben sült bimbóskel

Hozzávalók 1 főre
cukorbetegség esetén:

  • 25 dkg bimbóskel
  • 1 dkg óvári sovány sajt
  • 1/3 db tojás
  • 0,5 dkg kefir
  • ízlés szerint majoránna
  • ízlés szerint köménymag
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint petrezselyem
  • ízlés szerint szerecsendió

Hozzávalók 1 főre
szív- és érrendszeri betegség esetén:

  • 25 dkg bimbóskel
  • 1 dkg óvári sovány sajt
  • 1/3 db tojás
  • 0,5 dkg kefir
  • ízlés szerint majoránna
  • ízlés szerint köménymag
  • ízlés szerint petrezselyem
  • ízlés szerint szerecsendió

Energia- és tápanyagtartalom:

  • Energia: 943 kJ (225 kcal)
  • Fehérje: 17,5 g
  • Zsír: 8,1 g
  • Szénhidrát: 20,5 g

ELŐKÉSZÍTÉS:

A bimbóskelt köménymaggal, majoránnával és sóval ízesített vízben megfőzzük, majd leszűrjük. A tojást megmossuk, felütjük és szétválasztjuk a fehérjét és a sárgáját.

ELKÉSZÍTÉS:

A tepsit vagy a tűzálló tálat margarinnal kikenjük, zsemlemorzsával meghintjük, és a bimbóskelt egyenletesen elterítjük benne. A tojássárgáját elkeverjük a kefirrel és a reszelt szerecsendióval, és kevés sóval. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, a masszát ezzel lazítjuk, majd az egészet a bimbóskelre öntjük. A tetejét meghintjük a megmaradt reszelt sajttal, majd forró sütőben pirosra sütjük.

TÁLALÁS:

Önálló ételként vagy szelet húsokhoz köretként kockára vágva, finomra vágott petrezselyemzölddel díszítve tálaljuk.