Receptek

Barackfagylalt (1 adag)

Hozzávalók

  • 70 cm3 - 2,8%-os tej
  • 4 dkg tisztított kajszibarack
  • mesterséges édesítőszer vagy xilit
  • 1,5 g (1 púpozott evőkanál) keményítő

1 adag:

  • Energiatartalom: 66 Kcal
  • Fehérje: 2,8 g
  • Zsír: 2,3 g
  • Szénhidrát: 7,3 g

Elkészítés

A keményítőt 50 cm3 hideg tejjel elkeverjük, a maradék tejet az édesítőszerrel felforraljuk. Ha forr, állandó keverés mellett hozzáadjuk a keményítős tejet és sűrűsödésig főzzük. Ekkor levesszük a tűzről és hűlni hagyjuk. Végül belekeverjük az áttört barackot és formába öntve lefagyasztjuk. Tálaláskor forró késsel, vagy fagylaltszedővel ízlés szerint tálaljuk.

A dietetikus ajánlása

Manapság nagyon gyakori, hogy a fagylaltozóban por alapú, az eredeti összetevőt csekély mértékben tartalmazó, ételszínezékkel készített, de ízlésesen tálalt (csak a fagylalt tetejére díszítésképp szórt gyümölcs/csokoládé/olajosmag stb.) masszát kapunk, ha fagylaltot kérünk.

Ezen recept egyszerűsége révén azért került a recepttárba, hogy kedvet csináljon a házi fagylaltkészítéshez. Annál is inkább, mert szemben az átlag cukrászdákban kapható fagyikkal ennek lényegesen alacsonyabb és ugyanakkor ISMERT a szénhidráttartalma!