Receptek

Árpagyöngyös káposzta

Hozzávalók 1 főre
cukorbetegség esetén:

  • 7,5 dkg savanyú káposzta
  • 0,3 dkg olaj
  • 0,5 dl tejföl
  • 2 dkg árpagyöngy
  • 2 dkg vöröshagyma
  • ízlés szerint só
  • 0,02 dkg fűszer paprika

Hozzávalók 1 főre
szív- és érrendszeri betegség esetén:

  • 7,5 dkg savanyú káposzta
  • 0,3 dkg olaj
  • 0,5 dl tejföl
  • 2 dkg árpagyöngy
  • 2 dkg vöröshagyma
  • 0,02 dkg fűszer paprika

Energia- és tápanyagtartalom:

  • Energia: 567 kJ (135,6 kcal)
  • Fehérje: 3,19 g
  • Zsír: 4,8 g
  • Szénhidrát: 19,2 g

ELŐKÉSZÍTÉS:

A savanyú káposztát bő vízben kimossuk, a vöröshagymát megtisztítjuk és karikára vágjuk. Az árpagyöngyöt megmossuk. A vöröshagymát a felhevített zsiradékon aranysárgára pirítjuk, fűszerpaprikával megszórjuk és hozzáadjuk a savanyú káposztát, felöntjük, annyira hogy a káposzta feléig érjen. Fedő alatt többszöri keveréssel puhára pároljuk, amikor a káposzta puha, hozzáöntjük a tejfelt és a megmosott árpagyönggyel elkeverjük, majd fedő alatt a sütőben puhára pároljuk.

TÁLALÁS:

Sült kolbásszal tálaljuk. Sertés- vagy marhasült mellé köretként is adhatjuk.