Receptek

Amur karfiollal

Hozzávalók 1 főre
cukorbetegség esetén:

  • 25 dkg amur
  • 20 dkg karfiol
  • 0,5 dkg olaj
  • 2 dkg tejföl 12 %
  • 1 dkg lecsó
  • 1 dkg vöröshagyma
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint petrezselyem
  • ízlés szerint fűszerpaprika

Hozzávalók 1 főre
szív- és érrendszeri betegség esetén:

  • 25 dkg amur
  • 20 dkg karfiol
  • 0,5 dkg olaj
  • 2 dkg tejföl 12 %
  • 1 dkg lecsó
  • 1 dkg vöröshagyma
  • ízlés szerint petrezselyem
  • ízlés szerint fűszerpaprika

Energia- és tápanyagtartalom:

  • Energia: 1101 kJ (263 kcal)
  • Fehérje: 34,5 g
  • Zsír: 9,4 g
  • Szénhidrát: 10,1 g

ELŐKÉSZÍTÉS:

A halat megtisztítjuk, megmossuk és besózzuk. A vöröshagymát és a petrezselymet megtisztítjuk és finomra vágjuk. A karfiolt rózsáira szedjük és megmossuk.

ELKÉSZÍTÉS:

A halszelet mindkét oldalát kevés olajon serpenyőben átsütjük, majd óvatosan egy nagyobb lábosba szedjük és félretesszük. A serpenyőben a finomra vágott vöröshagymát megfonnyasztjuk. A tűzről levéve megszórjuk fűszerpaprikával, egy kevés vízzel elkeverve pár percig fedő alatt puhára pároljuk, majd zsírjára sütjük, és hozzáadjuk a rózsáira szedett karfiolt. Annyi meleg vízzel öntjük fel, hogy éppen ellepje, sóval, lecsóval majdnem készre főzzük. Ekkor tejfölt keverünk hozzá,és az elősütött halszeletekre öntve óvatosan összeforraljuk.

TÁLALÁS:

Frissen vágott petrezselyemmel díszítjük. Önálló ételként is fogyaszthatjuk, vagy petrezselymes burgonyával tálaljuk.